Felhő vagy saját szerver?


Számos érv szól a felhő alapú üzemeltetés mellett, mégis sokan tartanak attól, hogy a felhőbe költöztessék a vállalat informatikai rendszereit.

Milyen előnyökkel jár a felhő alapú üzemeltetés?

 

 

3+1 érv a felhőszolgáltatás mellett

 

Költséghatékony

A kezdeti nagy beruházás helyett jól tervezhető, havi költségekkel vehetőek igénybe a felhős szolgáltatások, amelyek tartalmazzák a szoftver, licence és karbantartás költségeit is. A szállító feladata a rendszer konfigurálása, és optimális szintre történő beállítása. A felszabaduló IT erőforrások lehetővé teszik, hogy nagyobb hangsúlyt kapjon a működés fejlesztése, és új stratégiák kialakítása.

 

Rugalmas

A felhőben telepített megoldások képesek rugalmasan alkalmazkodni a változó igénykehez. Egy hiretelen megnövekedett igény esetén például könnyen bővíthető a kapacitás akár kampányszerűen is. Ez viszont nem jelenti azt, hogy nagyobb költségekkel jár a felhő alapú üzemeltetés, hiszen a vállalatnak kizárólag a tényleges felhasználás alapján kell fizetnie.

 

Megbízható

A felhő-számítástechnika egyszerűsíti és olcsóbbá teszi az adatok biztonsági mentését, a vészhelyreállítást és a folyamatos üzletmenet biztosítását.

Bárhol, bármikor

Felhőszolgáltatás használatával csak internet kapcsolatra van szüksége ahhoz, hogy bárhol és bármikor hozzáférhessen az éppen szükséges adatokhoz/információkhoz. Ezáltal egyszerűbbé válik a külső területen lévő vagy otthoni munkavégzés is, amely számos előnnyel bír a munkáltató és a munkavállaló számára is.

 

Ismerje meg jobban az eredményesebb munkavégzést támogató felhő alapú megoldásainkat!

Kérje szakértő kollégánk segítségét!

Időpont egyeztetés